Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Scorpions
GGbit.info > Развлечение > Музика
hristin4e


Биография на SCORPIONS

Scorpions са немска хард рок/хеви метъл банда от Хановер. Ритъм-китаристът Rudolf Schenker започва да си търси група през 1965 г., като отначало той е и вокалист, а бандата е по-скоро ученическа. Нещата стават по-истински, когато през 1969-а към Rudolf се присъединяват по-малкият му брат Michael и вокалистът Klaus Meine. През 1972 г. групата записва и издава дебютния си албум "Lonesome Crow" с басиста Lothar Heimberg и барабаниста Wolfgang Dziony. По време на турнето за този албум Scorpions са подгряваща банда на британците UFO. Към края на турнето UFO предлагат на Michael Schenker да стане техен соло китарист, което не след дълго той приема.
Напускането на Michael Schenker води до разпадане на Scorpions. Мястото на китарист е предлагано на Uli Roth, който по това време е в Dawn Road и дори прави един концерт със "Скорпионите", но в крайна сметка се отказва. Rudolf има голямо желание да работи с Roth и започва да посещава репетициите на Dawn Road, взимайки решение да се присъедини към тях. По това време там са още Francis Buchholz (бас) и Juergen Rosenthal (ударни). Uli убеждава Rudolf да покани при тях и Klaus Meine, което той прави скоро след това. Въпреки че в групата има повече членове на Dawn Road, отколкото на Scorpions, музикантите решават да използват това име, тъй като те са издали албум и са познати на немската хард рок сцена.
През 1974-а новият състав на Scorpions издава "Fly to the Rainbow". Плочата е по-успешна от "Lonesome Crow" и песни като заглавната и "Speedy's Coming" установяват звученето на групата. На следващата година излиза "In Trance", който дава началото на дългогодишното сътрудничество на Scorpions с продуцента Dieter Dierks. Албумът е и голяма крачка напред, освен в стилово отношение и с обстоятелството че бандата печели стабилна фенска маса, както в Германия, така и в чужбина.
"Virgin Killer" излиза през 1976 г. Обложката, на която е изобразено напълно голо малко момиче води до много нападки срещу групата и е цензурирана в някои държави. Противно на това, самият албуч печели сериозни похвали и от критиката, и от публиката.
Следващият албум "Taken by Force" е първият запис на Scorpions, който е по-агресивно промотиран в САЩ. Издателите от "RCA Records" полагат много усилия за комерсиален успех, което води до недоволство у Uli Roth, който въпреки че участва в японското турне на бандата, напуска малко след това и преди издаването на резултатния двоен концертен албум "Tokyo Tapes". Roth е заместен от Matthias Jabs.
Scorpions се разделят с "RCA" и минават в лагера на "Mercury Records", за да запишат следващия си албум. Няколко седмици, след като е бил изгонен от UFO заради проблема си с алкохола Michael Schenker се връща в Scorpions и за известно време групата е с трима китаристи. Michael взима участие в написването на няколко песни за "Lovedrive" - албум, който някои критици смятат за връх в кариерата на бандата. С него и хитове като "Loving You Sunday Morning," "Holiday" и инструментала "Coast to Coast" хард рок формулата на Scorpions, примесена с мелодични балади се "циментира". Отново провокативната обложка печели награда от "Playboy" за най-добър артуърк на 1979 г., но в американското издание на албума е сменена. "Lovedrive" се изкачва до 55-о място в американската класация. Проблемите на Michael с алкохола продължават и той напуска, а Matthias Jabs става постоянен член.
През 1980 г. Scorpions издават "Animal Magnetism", чиято обложка е отново провокативна. Въпреки класики като "The Zoo" и "Make It Real", новият албум е известно разочарование, сравнен с "Lovedrive". Малко след това Meine започва да има проблеми с гърлото си, налага се операция на гласните му струни и не се знае дали той ще може да продължи да пее.
Все пак, Meine се възстановява напълно и групата започва работа по следващия си албум - "Blackout". На помощ е повикан Don Dokken, който записва бекинг и част от водещите вокали, за да може Meine да се изклекува окончателно. Това става и титулярният певец е способен да завърши албума. "Blackout" излиза през 1982-а и бързо става най-продаваната плоча на групата.
През 1984 г. с "Love at First Sting" Scorpions достигат безспорно статуса на рок суперзвезди. Воден от хит-сингъла "Rock You Like A Hurricane", албумът е на върховете на класациите и става двойно платинен. Няколко песни от него се въртят в най-гледането време на MTV. Следват множество турнета и групата решава да запише втория си концертен албум - "World Wide Live". Записван около година и издаден, когато Scorpions са на върха на славата си, това е нов огромен успех за групата.
След много концерти Scorpions най-сетне се връщат в студио, за да запишат "Savage Amusement". Издаден през 1988-а, четири години след предшественика си, той представя по-полиран звук, близък до попа и формулата, с която Def Leppard постигат своя успех. "Savage Amusement" се продава добре и за едни е разочарование, а за други - успех.
На последвалото турне през 88-а Scorpions стават първата западна група, която свири в бившия Съветски съюз с концерта си в Ленинград. На другата година групата се връща за участие на "Moscow Music Peace Festival". Така Scorpions печелят огромна фенска маса в Русия и от тогава неведнъж свирят там.
За да се разграничат от стила на "Savage Amusement" групата се разделя с "шестия скорпион" - продуцента Dieter Dierks, заменяйки го с Keith Olsen, когато музикантите се връщат в студио през 1990-а. Същата година е издаден "Crazy World" и в него звукът е по-суров. Албумът е успешен, рамкиран от големия си хит - баладата "Wind of Change". Песента олицетворява политечските промени в Източна Европа в края на 80-те и началото на 90-те години и края на Студената война.
След издаването на "Crazy World" дългогодишният басист на Scorpions Francis Buchholz напуска, а на негово място идва Ralph Rieckermann, който остава в групата до 2002 г. Съществуват и слухове, че Scorpions са притеснени от огромните данъци, които плащат в резултат на успеха на "Crazy World" и дори уволняват мениджъра си, подозирайки го в измами.
През 1993 г. Scorpions издават "Face the Heat". За него работят с продуцента Bruce Fairbairn, а звукът на албума е по-метален, което в известна степен разделя феновете. Успехът на диска е относителен, в него няма песен, която да се доближи до популярността на "Wind Of Change".
През 1995-а идва и нов концертен албум - "Live Bites", съчетаващ записи от 1988 и 1994 г. Звукът е доста по-качествен от този на концертния бестселър на групата "World Wide Live", но новото издание не е успешно.
Преди записите за 13-ия студиен албум "Pure Instinct" барабанистът Herman Rarebell напуска Scorpions, за да създаде звукозаписна компания. За временен заместник е привлечен Curt Cress, докато не се присъединява постоянният нов ударник James Kottak. Мнозина смятат "Pure Instinct" за компенсация на оплакванията от "Face the Heat" - в новия диск има доста балади. Сингълите "Wild Child" и нежната балада "You and I" се радват на относителен успех.
1999-а е белязана от значителна промяна в стила на групата, с издаването на "Eye II Eye", който смесва поп и техно елементи. Албумът е изкусно продуциран, но феновете не са сигурни какво означава промяната и реагират негативно на почти всичко от поп-соул беквокалите, до електронните барабани в някои от парчетата. Логично, "Eye II Eye" не носи успех на Scorpions.
През следващата година година групата си сътрудничи сполучливо с Берлинската филхармония и издава албум от 10 песни, наречен "Moment of Glory". Той прави много, за да възвърне репутацията на Scorpions, накърнена от "Eye II Eye", но от друга се получават и нови критики, че бандата имитира Metallica, които предходната година реализират "S&M" със симфоничния оркестър на Сан Франциско.
В 2001-а Scorpions издават "Acoustica" - концертен ънплъгд албум, представящ преработки на някои от най-големите хитове на бандата, както и нови песни.
Все пак, усеща се дългата липса на нов студиен албум и такъв се появява през 2004 г. "Unbreakable" е най-тежката творба на групата от "Face the Heat" и я връща в желаната от всички форма, получивайки похвали от критика и публика. По една или друга причина, обаче, той няма голяма популярност и дори не влиза в класациите.
В началото на 2006-а Scorpions издават DVD-то "1 Night in Vienna", включващо 14 концерти парчета и пълна документална история на бандата. В края на 2006 и началото на 2007 г. Scorpions са в студио в Лос Анджелис с продуцентите James Michael и Desmond Child и работят върху нов албум, озаглавен "Humanity - Hour 1", който се очаква на 14 май от "BMG".

АЛБУМИ:
1. Lonesome Crow (1972)
2. Fly to the Rainbow (1974)
3. In Trance (1975)
4. Virgin Killer (1976)
5. Taken by Force (1977)
6. Tokyo Tapes (концертен, 1978)
7. Lovedrive (1979)
8. Animal Magnetism (1980)
9. Blackout (1982)
10. Love at First Sting (1984)
11. World Wide Live (концертен, 1985)
12. Savage Amusement (1988)
13. Crazy World (1990)
14. Face the Heat (1993)
15. Live Bites (концертен, 1995)
16. Pure Instinct (1996)
17. Eye II Eye (1999)
18. Moment of Glory (с Берлинския филхармоничен оркестър, 2000)
19. Acoustica (акустичен, 2001)
20. Unbreakable (2004)
21. Humanity - Hour 1 (2007)

Видео и DVD
1. First Sting (1985)
2. World Wide Live (1985)
3. To Russia With Love And Other Savage Amusement (1988)
4. Moscow Music Peace Festival (1990)
5. Roger Waters The Wall Berlin (1990)
6. Crazy World Tour (1991)
7. Acoustica (2000)
8. Moment of Glory (2000)
9. A Savage Crazy World (2002)
10. One Night in Vienna (2004)

Снимки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9


Официален сайт


създадох темата с помощта на
-> http://bg.wikipedia.org
-> http://kavarna.pro-rock.net


според мен Scorpions са велики... smile.gif една от групите които ще се помнят вечно...
Relevant Advertise!
arlekin
Браво, радвам се, че и други оценяват по достойнство тази невероятна група.
Наистина ще се помнят вечно 0106[1].gif 1095[1].gif av-2500.gif
lemmy
Същото което казах и за Bon Jovi, израснах с тях, обичам ги, те са част от мен...!
hristin4e
не ми казвайте, че няма други фенове тука... shocking.gif
rolleyes.gif
K_f_R
Има има :> Обичам тази група,няма да забравя концерта и ;< докато съм жив
Крадец на рози
smile.gif Има фенове, просто още не го осъзнават smile.gif
vasinka_{P}
Велика група, няма какво друго да кажа worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif
chelsea
Новият им албум "Humanity: HOUR I" е невероятен просто!!!!!!
jojyyy
Ам, к'во мога да кажа.....Една от Любимите ми банди са, музиката им е невероятна....:!!Но, колкото и думи да изприказваме, нищо не е по-красноречиво от една тяхна песен или концерт....
ВЕЛИКИ!!!!!!!!!!!!
fNatic.
Мн яка група - уникална !!!
Peyton___
Невероятно просто ...е супер Велика група 4.gif
tsveti4ka
Take me to the magic of the moment on a glory night...
Има ли нужда от думи?! Не мисля... wub.gif
Black Shadow`
Безпорно една от лубимите ми групи...Нямам думи наистина..
Black Shadow`
Безпорно една от лубимите ми групи...Нямам думи наистина..
girl_from_hell
обожавам ги smile.gif днеска бях малко на тхяна вълна и на няколко други велики групички ама ох много ги обичам smile.gif
galdoka
Леле тая тема как съм пропуснала да я обслужа ...

велика група, незабравими балади ... несравними са направо ги обожавам
now playing: Scorpions - Send me an Angel
Plamie
Ооо, Scorpions! wub.gif В момента може ми са най-любимата ми група ( изместиха и Nickelback). Почти всички техни песни са ми направо сууупер, ама супер любими. Обаче от повечето ми става доста тъжно, особено от Wind of change и Always somewhere. Прекалено са важни за мен, две от най-любимите ми песни евър. Обаче вместо да престана да ги слушам, за да не ми става кофти, не минава ден, без да си ги пусна поне един път. biggrin2.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.